tag:blogger.com,1999:blog-11998427.post8697767859807214523..comments2019-07-09T12:28:46.485+02:00Comments on Per-Anders Svärd: Ät lyckliga djur med Jonathan Safran FoerAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/11639851765091409798noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-11998427.post-4066936969417367942012-08-03T22:50:03.613+02:002012-08-03T22:50:03.613+02:00En enkel tumregel: var skeptisk till en en bok om ...En enkel tumregel: var skeptisk till en en bok om djuranvändande om den blurbas entusiastiskt av folk som försörjer sig på djurutnyttjande på ett eller annat sätt.<br /><br />DN:s Jens Linder på baksidan av Safran Foers bok: "Äta djur är en oundgänglig och omtumlande berättelse om vår paradoxala hållning till djur som föda. Den är ett mästerligt facklitterärt epos om plågade kyckligar och innerliga familjemiddagar, om antibiotika och biffstekar, om sanning och konsekvens."<br /><br />Jens Linder skriver ofta och mycket om att steka och äta djurkroppar:<br />"Fläskkarré är en av de bästa köttråvaror jag vet. Det blir smakrikt, saftigt och lagom mört och lagom motståndskraftigt om det tillagas rätt, alltså inte på för hög temperatur för länge. Se till att grillen har en sida med stark värme och en med svagare, så att efterstekningen kan ske på lägre temperaturer."<br />http://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/06/28/sommarmat-2-gris-papaya/<br /><br />Det finns en liten djurrättsligt klok mening skriven av Linder - oavsiktligt. Det var i en stekpannerecension i somras det plötsligt hände http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/mindre-brutal-matlagning-med-muurikka<br /> Rubriken väcker förhoppningar. Som skjuts i sank av en bild på djurkroppsdelar. Men så mot slutet glimmar något till: "Se till att barn och djur inte är närheten av den varma pannan. Var också försiktig så att underlaget inte är för litet, då blir vältrisken stor." <br /><br />Se till att barn och djur inte är närheten av den varma pannan - just det!martinnoreply@blogger.com