Sidor

onsdag, mars 29, 2006

Djurförsöksdebatt i TV8 ikväll

Ojoj. Jag har inte varit så aktiv med bloggandet på sistone, som ni ser.

Den stora fördelen med att arbeta åt en djurrättsorganisation är förstås att det är världens bästa jobb. Den stora nackdelen är att det är världens bästa jobb precis hela tiden...

Anyway - här behövs i alla fall något nytt! Det får bli ett tv-tips inför kvällen till alla som har TV8 hemma i tuben. I kväll ska jag nämligen debattera djurförsöksfrågan med Karin Forsberg-Nilsson, från Vetenskapsrådets ämnesgrupp för medicin, i programmet Studio 8, kl. 22.00.

Upplägget är enkelt: Karin tycker att djurförsöksverksamheten är bra. Jag tycker den är dålig. Du dömer själv vem som har rätt.

Mer information om debatten finns på Studio 8:s hemsida.

2 kommentarer:

Ola D Svedin sa...

Jag noterar att du är kommunalist ( nyligen läst Djurrätt och socialism ).... Är nyfiken på vilka politiska åsikter i övrigt, den "vanlige" Djurens-rätt-medlemmen hyser...

Har ni gjort någon intern partisympatiundersökning eller fått ta del av ngn extern sådan där ett medlemskap i er organisation är en urskiljande faktor?

Tacksam för svar...

Per-Anders Svärd sa...

Hej Ola!

Nej, det finns ingen specifik sådan undersökning.

Det närmaste jag kan hänvisa till är resultatet av en läsvärdesundersökning av Djurens Rätts medlemstidning som gjordes 2001. Där blev resultatet av politiska sympatier att majoriteten av läsarna betraktade sig som stående till vänster om mitten, politiskt sett.

Men Djurens Rätt är som organisation partipolitiskt och religiöst obunden och tar inte ställning vare sig för eller emot några partier eller religioner. Om det inte gäller specifika djurrättsliga frågor förstås. Då samarbetar vi gärna med andra organisationer, partier, företag eller individer för att uppnå gemensamma mål.

Eller omvänt: Vi kritiserar så klart också deras hållning i djurfrågor om så behövs.