Sidor

onsdag, september 30, 2009

Världens bästa djurskydd? + Tom Regan

Idag lanserar Djurens Rätt en rapport som granskar myten om Sveriges djurskydd som världens bästa. Läs mer och ladda ner hela rapporten här.

Och i morgon torsdag föreläser djurrättsfilosofen Tom Regan på Stockholms universitet kl 10-12. Alla är välkomna och det hela äger rum i G-salen, vid Arrheniuslaboratoriet. Ta tunnelbanan till Universitetet, ut genom spärrarna, uppför trappan. Du möter en stor gräsmatta, som du följer den vänstra kanten av tills du kommer till ett stort hus som har sina stöttepelare på utsidan. Därifrån är det nog skyltat, eller så kan du fråga vem som helst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Några intryck från föreläsningen, för oss som inte var där?

Per-Anders Svärd sa...

Regan var bra tyckte jag. Pedagogisk och mysfarbroraktig som vanligt. Men inget nytt egentligen, snarast en kort sammanfattning av Emtpy Cages. Sedan var det några kommentarer av Tännsjö, som heller inte är nya. Och sist av allt en massa lika gamla frågor från åhörarna. Så väntade man sig något nytt på djurfilosofifältet så blev man nog besviken. Ur en mer aktivistisk synvinkel däremot var det ju glädjande att arrangemanget var så välbesökt - fullsatt sal, och därtill rätt många stående och sittande i gångarna. Så det finns väl skäl att tro att ett par hundra personer kommer att gå och prata med varandra och andra om föreläsningen de närmaste dagarna.

Anonym sa...

Tackar! Bra med stor uppslutning.

Du skrev om odlat kött i DjR för ett tag sedan. Har du sett denna nyhet: http://www.vegan.com/blog/2009/09/29/cargill-says-it-has-found-the-holy-grail-of-vegan-cheese/
Inte lika stor förändringspotential som om det varit syntetiskt kött men väldigt lovande ändå. Pressmeddelandet talar om "up to 60 percent cost reduction".